Gratis trisslotter

Halkade in på en sida som erbjöd 2 gratis trisslotter om man bloggade ett inlägg om det. Så nu testar jag om det fungerar, jag menar en rejäl vinst skulle man ju inte tacka nej till! Hittills har jag aldrig vunnit en storvinst på skraplotter men nu kanske det är min tur? ;-)

Vill du prova själv? Gå in på skraplotter.com och följ instruktionerna!

Happy Tuesday!

Har inte tid med dig bloggen egentligen men ville bara skriva ett par rader. Har det ganska stressigt på alla möjliga plan just nu. Har bla två stora fotoprojekt jag jobbar med, ett som jag räknar med att bli klar med denna vecka om jag får ihop timmarna bara. Det gäller ju att passa på när lillan sover o det kan ju vara lite si o så med från dag till dag... Det är gravidplåtningen jag hoppas få klart iaf. Blir så lycklig när jag tittar på de fina och kärleksfulla bilderna på paret samt deras son. Så vackra och fina tillsammans, vilken härlig utstrålning! Det ger mig massa lyckokänslor som jag ska bära med mig idag!

O när gravidplåtningen är klar måste jag kasta mig på bröllopsbilderna för de vill jag också hemskt gärna bli klar med snabbt! Sen är det mkt annat o fundera på just nu med på privata planet, planera och drömma... Samt att vi har ett hem som ser helt upp o nervändt ut just för tillfället o vår renovering står stilla, suck! Men vi har iaf satt upp ett mål om att bli klara till Darlings födelsedag så det hoppas jag vi kan hålla! Vill så gärna börja inreda sessans rum ju! Det är bara helgerna vi har tid på att att jobba undan men då är vi ganska fullbokade med annat så det är därför vi inte kommer någon vart...

Sen är det en annan sak jag har lovat mig själv att ta i tu med också men just nu hinner jag bara inte, jag ska hålla mitt löfte men måste nog skjuta på det lite.

Så mkt att hinna o så lite tid.

Hoppas solen skiner på er denna tisdag, det gör den här o snart ska jag ta mig iväg till en fin vän på lunch!

Kram!


Tävlar om en superfin favorit!



En superfin åkpåse från Eloide Details hoppas vi stenhårt på att få vinna genom tävlingen på Evelinas blogg.

Denna vill jag jättegärna vinna till Meja! För er som hängde med i min gamla blogg (bakom lösen) så kommer ni kanske ihåg att jag bloggade om den redan förra hösten?

Hoppas! Hoppas! Hoppas!

♥ Mejas 1-års dag 11/8 ♥

Dagen till ära bar hon en jättesöt klänning i ljusturkosblå ton med rosalila rosor på och en ljuvlig rosa tyllunderkjol. Hittade den på H&M redan i mars och det var kärlek vid första ögonkastet. Redan då visste jag att det var hennes födelsedagsklänning. Så sedan dess i början av våren har den hängt här hemma på en fingalge i klädd siden och väntat på stora sensommardagen. Jag kompliterade dock klänningen med ett hallonrosa sidenband som jag knöt en vacker rosett på baktill, sen fick hon en matchande rosett till håret i liknande färg. Runt halsen bar hon ett av sina dophalsband, ett i guld med bokstaven "M".

Vi i familjen grattade lilltussan efter hennes sovstund på förmiddagen med sång och samling runt hennes vintage skattkista. Den hade vi fyllt upp med massa presenter och storebror hjälpte nyfiket och gärna till att öppna dem. (Vi firade btw sonen på samma sätt när han fyllde 1 år, då hade jag målat hans leksakskista med en gullig blå drake i prinskrona och så fick han kistan fylld med paket).

-Välkomna på mitt kalas!
Vid 14-tiden trillade gästerna in, det vart många fler än vad jag beräknat och borden både inne och ute vart fulla. Hade även en filt ute i gräset, härligt med sommarkalas när vädret är fint och man kan var ute! Glad stämning och alla verkade tagit med sitt bästa humör när de kom och firade vår dotters 1:a födelsedag!
Hade bakat det mesta av fikat sjäv, bullarna gick åt som smör i solsken och aprikosgrottorna fick jag ge ut receptet på då de skapade stort vill-ha-mer-bergär. ;-) Tårtan fick Meja äta precis som hon ville, men hon tyckte faktiskt inte att den var så ätlig o rynkade mest på näsan när jag försökte slinka in med en bit i munnen, haha. Så hon kladdade mest och tyckte det var faschinerande hur den kunde bli till geggamojja i handen. ;-P

Presentöppning hade vi under hela kalaset, blev lite då och då för det vart så många paket. Men jag försökte skriva ner i efterhans det hon fick iaf o jag tror att jag fick med det mesta:

Hink + 2 spadar, Lundmyr of Sweden
Speldosa med vev, gammeldags design i rosa med vackra fåglar på
Höstklänning, MinyMo
Tunika med rosor
2 st linnen
Två par strumpor
Pyjamas med rosor
Kortärmad body, Vintage Stories
Blus med Rolling Stones tryck
Kofta med broderade detaljer
Tjock långcardigan med luva
Prinsesstält
Docka med flätor
Plocklåda att stoppa olikformade klossar i, Brio
Blunddocka som skrattar x2 (en dublett som ska bytas)
Rosa dockvagnssulky
Virkade bakelser/tårtor, 6 st
Nappbörs (en liten jättesöt börs som min mormors syster gjort till Meja att förvara nappen i).
Träpussel
Sångbok med älskade barnvisor inkl cd
Enhörningsmjukisdjur, jättestor (Meja kan sitta på ryggen)!
Blus från PO.P
2 par strumpor från PO.P
Tunika
Leggins
Strumpbyxor
Stapeltorn, Fisher-Price
Sandlådeset, Hello Kitty
Pull-back bil i trä, Micki
Rosa tamburin, Kid’s Concept

Det som vart hennes favoriter var helt klart dockorna och sulkyn, vad hon älskar att stoppa ner en docka i vagnen och köra iväg. Hon är så gullig o "mammig" när hon gör så. Bär upp dockan på axeln ibland med som det vore en riktig liten bebis, himla sött!


Härlig söndag på er!


O så en bild på mig o solrosängen igen, tjatigt värre vid detta laget va? ;-) Fotograferat av min vän Lelde


Hej finaste bloggisar!
Nu skiner söndagen över Smedby och snart ska jag börja med maten. Lillan sover i vagnen o grabbarna spelar Nintendo Wii. Magarna ska mättas med en riktig favorit här hemma, en enkel slänga-ihop-rätt av lax, skagenpanna, kräftstjärtar och till det ris. Brukar köra med grön färsk pasta till vanligtvis men det är kul o variera! Blir nog en varm vitlöksbaguette på kanten med. Mmm, vad ska ni ha till middag?

 

Btw, bröllopsfotograferingen gick kalas igår, härligt väder och underbart vackra miljöer! Bilder kommer upp i fotobloggen framöver.

 

Önskar alla en happy dag!

 


Snart kommer en rapport från 1-års kalaset!


Har äntligen skrivit  ihop ett inlägg med bilder om sessan Mejas 1-årsdag, kommer snart!


Idag uppdrag bröllopsfotograf! ♥

Solen ler just nu från en blå sensommarhimmel o snart ska jag bege mig till Söderköping! Hade det varit störtskurar och gråmulet hade det krisat lite, inget tipptopp väder när man ska plåta bröllop ute. Men det hade alltid löst sig, någon undanskymd plats hade det nog gått att leta upp samt att fota brudparet under paraply varit en häftig utmaning o snyggt med vattendropparna som rinner ner längst parpaplykanten. Men nu blir det bilder med sommarkänsla istället, tror jag brudparet blir mer glada åt! ;-)

Ska bli så kul, spänd av förväntan, alltid lika ärofyllt att bli tillfrågad. Jag känner mig laddad, kameraväskan är fullpackad och magen mätt av frulle, nu kör vi!


How wonderful life is!

Foton jag och Jonas, kamerainställning samt bildredigering jag.


I mitten på juli gick jag runt med lillan i vagnen en sväng i området för att få henne att sova lunch. Det finns så otroligt mkt fina promenadstråk här i Smedby, ängar varvat med skog. Inte långt från mig ligger en undanskymd äng som i vintras användes som "snötipp", det var dit stadens överskott på snö fraktades och bildade en krater av kolosalt snöberg! Riktigt häftigt var det att gå förbi där då. Det kändes som man hade hamnat på fjällen o jag trodde inte all snö skulle vara borta förrens till midsommar...

Nu gick jag samma gamla invanda väg men min blick vilade inte längre på snö utan där ute på ängen, som magiskt nog återigen var en äng o inte en leråker som i våras, lyste en sol! Och så en till och så en till lite längre bort! Titta, där var flera stycken. Slogs av hur vackert det såg ut! Tänkte att det var någon vänlig person som ville sprida lite glädje och hade strött ut solrosfrön. Med varm och spirande lycka i mitt hjärta gick jag vidare och log för mig själv.

Sen gick det fort, en efter en kom de upp och tillslut hade solrosarna bildat sin egen äng och spred sitt ljus i alla väder. Nyheten snappades upp av NT o vips så vart vår hemliga lilla äng en rikskändis dit folk vallfärdade. Varje gång jag gått förbi där denna vecka har denhaft besök av nyfikna som även gärna tagit med sig en bukett hem. Ännu lyser ängens solar, men de är inte längre lika många som i måndags, men lika vackra! Familjen o jag gick en fredagspromenad på kvällskvisten och fångade oss på bild. Alla tidigare publiceradre solrosbilder i mina bloggar är tagna från denna vackra plats.

Starting a new life

Har känt den viska sin närvaro i en frisk sensommarvind som lekt med solblekta slingor i mitt hår. Känt regnet mot min panna när jag kisat upp mot grå skyar letandes efter solen mellan molnen. Dragit in den sötsyrliga lukten av förmultnelsen och blivit blöt i skorna av att vandra bland morgondagg på ängen.

Hösten, vind av förändrig sveper in. Tiden då allt förmultnar och dör, men även en vacker tid av färgexplosion i naturen, en sista suck innan gråa dagar tar vid. Vemodigt släpper jag taget om sommaren nu likt solbrännan som sakta bleks. Vi bäddar in oss, värmeljus som luktar vanilj plockas fram och soffmys blir kvällsritual under en filt framför tv:n. Regn som slår hårt mot rutan påminner om världen där utanför, mörkret som kommer över oss och den fuktiga råheten i luften som smyger sig in under kläderna och slickar huden frusen.

Förändring, vi tar ett nytt steg i våra liv nu. Aldrig någonsin har jag känt mig så färdig och säker. Vi står inför en av de största utmaningarna någonsin och snart börjar det. I höst börjar ett nytt liv!

Hoppas på det bästa!


Då sa den tappre siste mohikanen: Vilda västern är ej som förut!



Till sessans rum


Vi var ju på en roadtrip i södra Sverige vår sista semestervecka, kanske kommer ni hiåg att jag nämnde lite fynd jag shoppade då? Iaf, här är lite som följde med till sessan Mejas rum, en prinsesskrona som ska sättas upp på hennes vita dörr tillsammans med dörrskylten som jag ska hänga på handtaget. Hittade även denna urmysiga och genomgosiga rosa pläd som jag bara var tvungen att ha. Kommer bli fint till myshörnan alt hängas på sängen.

Lite nytt & bytt!

Äntligen fick jag tid över att göra mig av med den f ö r s k r ä c k l i g a headern jag hade tidigare. Usch o tvi så trött o less jag var på o se den var eviga gång jag titta till bloggen. Nej nytt fick det bli! Kommer väll tröttna lika fort på den nya som på den gamla misstänker jag, men ett tag får den hänga med.

 

Så vad tycker ni, godkänt? *Hoppas!*


And the sun will come on thru, It's gonna shine for you!

Solrosäng, är det inte vackert så säg? Tänkte att det behövdes lite solstrålar att lysa upp denna onsdagsgråa vardag med då regnet faller utanför mitt fönster. Men efter regn kommer sol, det är ett som är säkert!

Sitter just nu i köket och myser med tända ljus, väntar på en fin vän, Lelde. Hon är på väg över en fika innan hon "flyttar" bort... Kommer sakna! ♥ Hoppas på att kunna ta en promenad, hade gärna velat visa henne två speciella platser innan hon åker, vi får se om det blir uppehåll. Annars får jag skvallra lite i alla fall, hihi! ;-)

Ha en fin onsdag alla!


Ps, så roligt o se att besöksantalet stiger o siger här inne! Kul att ni tittar förbi! För den som är ny o vill fortsätta o följa min blogg kan jag tipsa om bloglovin, bara ett klick på ikonen här nedan! ;-)




MinyMo, gårdagens outfit

Meja i sin fina MinyMoklänning (dansk design) som hon fick i 1-års present. Klänningen är från höstkollektionen, älskar färgerna o de söta fickorna!


Födelsedagsmuffins

Dessa söta muffinsformar köpte jag redan i våras på Åhléns och sparade till lillsessans 1-årsdag 11/8. Bakade citronmuffins i dem och satte sedan i egentillverkade vimplar, himla tjusigt va!?

Men sedan fick jag ytterligare en fiffig idé, nämligen att göra bakelser! Hade nämligen jordgubbar och vispgrädde över från tårtan så det använde jag och toppade med rosa pärlsocker.




Morgonstund


Sonen stylar framför kameran innan vi gick till skolan imorse

 

Tjingeling pling pling! ;-P

Sonen lämnad på skolan, sessan somande i vagnen på vägen hem o mamma Fin försöker att jobba undan lite bland alla fotouppdrag. Har ett bröllop på lördag så jag vill gärna hinna få undan de andra jobben innan dess. Satt med bilderna på vackra Annas gravidplåtning igårkväll, ujuj vilka fantastiska bilder det blev! Helt lyriskt glad o jag hoppas att familjen K också blir nöjda, det är ju det viktigaste! Hoppas även få tillåtelse att visa några av bilderna i min fotoblogg sedan när de är klara.

Ha en fin tisdag, solen strålar fram mellan molnen! Nu måste jag fortsätta att jobba!

Vår framsida

Mycket har vi hjort i sommar som inte hunnit bloggats om, bla så har jag inte uppdaterat så mkt om vår framsida. Ska sätta mig o sortera fram lite före och efterbilder så snart jag hinner med. Tills dess kan ni hålla tillgodo med skisserna jag gjorde inför makeovern:


"Livet är spännande, man vet aldrig vad som väntar."



Måndag, hej sköna vardag!

Tänk vad härligt att få gå upp 6:30 igen, okej väldigt trött var jag men ändå skönt med rutiner. O egen tid. Är så skönt med lugnet i hemmet när grabbarna är iväg på jobb och skola. ;-)

Efter att ha lämnat sonen i skolan, varit med på uppropet och hört hela skolan stämma upp i skönsång på gräsmattan i en välkomstsång så här första skoldagen vart det promenad. Mötte upp Monica och så gick vi runt i ett väldigt vackert och speciellt område och pratade om ditten och datten. Stora och små ämnen i livet... Så säger hon något mycket insiktsfullt och sant,  "Livet är spännande, man vet aldrig vad som väntar.". Dagens citat får det bli, har en liten citatbok som jag skriver in kloka tänvärda ord från personer i min omgivning som jag snappat upp. Där ska den meningen in. Har haft citatboken sedan gymnasiet... :-)

Hej vänner!

Dagarna går i ett, jag hinner inte blogga! O det är ju inte så himla viktigt att uppdatera Happy Days med smaksiga vardagshändelser heller. Men jag saknar det... Här kommer en liten kortis på kvällskvisten iaf. Helgen susade förbi o imorgon är vardagen här. Sonen ska börja 1:an, första klass, hjälp hur ska det gå!? Bra förhoppningsvis, men man blir ju lite nervös så där som bara en mamma kan bli, min lilla pojke som blivit så stor... Sambon går tillbaka till jobbet med så det blir bara jag o lillan om dagarna, tjejligan. :-)

Godnatt, höres nog imorgon...

En snodd lista

Vad gjorde du kl 08 i morse?
Var uppe och tog hand om pigg dotter. Själv var jag jättetrött!
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Tog på kaviar på en macka
Det sista du sa högt?
Nej nu räcker det Meja. Sa till dottern på skarpen som var övertrött och sprallig när vi skulle sova.
Vad har du druckit idag?
Vatten, cider och mjölk.
Vad var det senaste du åt?
Kvällsmackor
Vad var det senaste du köpte?
Födelsedagspresent till min morfar
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Ljus dimblågrå
Vad är det för väder hos dig nu?
Skymning med ganksa klar himmel som börjar bli mörk
Godaste glassmaken?
Den görs inte längre, men det var GB tror jag som hade en halvlitersförpackning chokladgalss med nougatbitar i, mmm....!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jag tror inte jag vet! ;-)
Sover du tungt?
Nej, lätt
Drömmer du mardrömmar?
Inte ofta
Favoritklädsel?
Just nu är jag inne på somriga och marina toner ännu, men till hösten blir det nog jeans och tight topp.
Favoritlåt just nu?
Hmm, vet inte för jag har tröttnat på sommarplågorna jag hade...
Vad ser du om du tittar till höger?
Köksskåp och dörren till tvättstugan
Vad gör dig glad just nu?
Hemliga drömmar som håller på att ta fart!
Vad ska du göra härnäst?
Sätta mig framför tv:n med det senaste True Blood avsnittet och ett glas rött!
Höger el vänsterhänt?
Höger
Humör just nu?
Trött
Favoritgodis?
Choklad
Kläder just nu?
Myskläder
Hur många kuddar sover du med?
Totaotlsett 5 i sängen men jag ligger på 1½
Spelar du ngt instrument?
Nej
Morgon eller nattmänniska?
Morgon fast under sommaren har jag vänt på dygnet och blivit en nattuggla. Börjar till och med fundera på att jobba nätter på jobbet sedan. ;-)
Vad är viktigast för dig?
Att de jag älskar och håller av mår bra, min familj och minna vänner!
Är du kittlig?
Näe, inte direkt
Snarkar du?
Nej, har inte fått klagomål iaf
Stjärntecken?
Vattuman
Äckligaste insekten?
Fästing
Stökigt el välstädat?
Mår bäst när det är städat och är egentligen pedantisk men det är svårt o hålla hemmet skinande med barn och en slarvig sambo...
Vad längtar du mest efter just nu?
Lösa grubbel jag har i tankarna
Hur lång är du?
171 cm enligt passet
Tycker du om kinamat?
Mmm
Tycker du om kaffe?
Nej, så vuxen kommer jag aldrig att bli!
Vad dricker du till frukost?
Mjölk eller te höst/vinter
Sover du på någon särskild sida?
Oftast på vänster
Tycker du om att mysa?
Ja absolut, bästa!
Är du en beroendemänniska?
Hm, nej... Vad menas med den frågan? Beroende av vad? För att må bra är jag beroende av kärlek, närhet, lycka, uppskattning osv...
Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nepp
Har du någon gång testat narkotika?
Aldrig någonsig, så dumt!
Välj ett ärr på din kropp?
Har inga, bara småärr... Har ett i ena ögonbrynet som jag haft hela livet o som gör att brynen kan se lite ojämt plockade ut, men det är nog bara jag som tänker på...

Vilken HÄRLIG dag, lycka!

Vet ni vad min morgon börajde med? Nej det är klart ni inte gör, men det kom ett samtal straxt efter kl 8 som gjorde mig så otroligt glad, sprudlande lycklig och full med hoppfulla längtande känslor, ååhh så kul! Wiiiiee! Bästa bästa!!!

Sen kom posten på förmiddag med ett besked, oj oj oj! Spännande, hjälp är det sant!? Oj oj oj! Hemlighetsfull om vad här är med, hihi! Bara så himla roligt med två så otroligt glada överraskningar så tätt inpå varandra.

Tids nog kommer avslöjanden, tids nog... ;-)

Efter lunch trillade familjen K in för fotografering, gravidbilder på otroligt vackra magen med tvillingarna i. Är jättenöjd med bilderna, de vart många olika varianter och alla stämningsfulla. Precis sånna bilder ville ju jag ha på mig o min familj när jag var gravid. Äsch, jag får väll fota mina drömbilder på andra istället. ;-)

Kram på er, vilken härlig torsdag!

Höstkängor, pyttesmå!

Lovade en bild på Mejas nya fina höstkängor som jag fyndade i en skobutik i Ullared. Här är dem, de är väll bara för coola!? Tuffaste lilltjejen i Smedby kommer hon va! ;-) Skorna är pytte och i stl 20, hon har redan provgått dem och de passade perfekt! Så roligt när man ramlar över fynd, det här var de första paret jag såg när jag stack in näsan i butiken. O det roliga var att jag sedan en tid innan tänkt tanken att hitta ett par coola kängor åt henne till hösten o vad kunde väll passat bättre än dessa!? Trode ärligt att min idé aldrig skulle bli verklighet, för hur ofta hittar man just det man målat upp en bild av i huvudet?

Mejas 1-årsdag

Lilla hjärtat har ju hunnit bli 1 år och 1 vecka idag utan att jag hunnit avslöja allt för mkt om henens stora dag. Har inte haft tid då semesterresa och förkylning kommit emmellan. Men hennes dag var i alla fall bästa tänkbara födelsedag en 1-årig prinsessa kan tänkas ha! Är på gång att skriva ihop ett inlägg och sålla ut lite bilder, så håll utkik i bloggen vart efter! Här är en bild i alla fall från kvällen efter att alla gäster gått hem och hon fått på sig presentpyjamasen. På bilden skymtar även en del av det hon fick i paket.


Kräftskivan

Så mycket bilder jag tar och så lite tid att visa dem. Ni för stå ut med att jag hamnat lite på efterkälken och visar vad som redan varit. Detta till exempel är några bilder från en MYCKET trevlig kväll hemma hos oss i Smedby i lördagskväll. Gu vad vi skrattade och jag stod för en hel del underhållning med mina små panikanfall. Har lite småskräck för att skala om inte stjärten åker av på en gång, för då kommer ju hela innehållet ut o allt det där som jag inte vill se, iiihh! ;-P Hehe, vart till och med smygfilmad mitt i ett skrik, haha...

Pengar i brevlådan!


Alltid lika trevligt o få öppna H&M:s augustibrev, denna gång blev det inte lika mkt som sist då jag råkade hamnade på högsta beloppet, ops! ;-P Men 550 kr att sätta sprätt för i höst är inte fy skam det heller! Tackar så mkt!


My little star


Älskar den här bilden på sessan, den ska nog förstoras och in i ram!

 

Tudeluu, hemma igen! Har en proppfylld kamera med foton från vår lilla roadtrip i södra delen av Sverige. Men jag känner lite ångest för att ta fram dem, de kanske får vila en tid? Har ju så många andra bilder kvar som jag inte är klar med. Jag knäpper så många bilder, dagligen, att jag inte hinner bli klar med alla tagna förrens jag kastar mig på nya. Blir lätt så, man finner nya saker o ting att fota hela tiden, ser nya bilder hägra, försöker springa ikapp mig själv...

 

Tog många bilder inför Mejas 1-årsdag som jag inte har visat (här ovan ser ni resultatet utav en av dem). För att inte tala om alla hundratals från lillsessans födelsedag, när ska jag hinna gå igenom och sålla bland dem innan det känns lite förbi att visa på bloggen? Har även många bilder från sommaren som vi mer o mer börjar lämna bakom oss nu (suck) som kvällsdimma på ängen samt kvällsdimma från skärgården som jag inte hunnit gå igenom. Är inte klar med ett beställningsjobb heller men MÅSTE få det klart innan nästa vecka... Har två kommande fotouppdrag den närmsta veckan med. Kort o gott, måste hinna jobba undan lite mycket, snart!

 

Känns så fel o säga det men det ska bli skönt med lite vardag o ensamtid igen, stunder då jag kan sitta o beta av jobben i tystnaden här hemma när lillan sover middag. Ta tag i sånt som blivit liggande på semestern. Det är lite smak av egenföretagare det här jag håller på med. O det ger mig större anledning till att hålla fast vid det jag alltid känt fast många andra gärna snällt vill pusha på. Nej, som fotograf kommer jag inte att starta eget, det skulle tillslut bara kännas som en enda stor press och stress. Nej foto för mig ska vara kul, härligt och underbart att hålla på med! Foto är min medicin grå dagar, det som ger mig glädje och så vill jag fortsätta att ha det. Därför fotar jag enbart när det passar mig. Men det finns något annat som jag brinner för som jag vet skulle ta upp min tid lite mindre o kanske kanske kommer jag att satsa mer på det en dag! ;-)


Sitter på Big Bengt

Oj, den där rubriken kanske låter lite missvisande tänkte jag på nu, fniss, men det gör jag ju, alltså sitter inne på hotellrummet på hotellet Big Bengt. Tror att alla mina familjemedlemar somnat, det har varit tyst väldigt länge från ena sovrummet där sonen nattas av pappa o lillan somnade efter en motstridig gnällkamp hos mig på soffan. Jaha, bara jag o datorn ikväll alltså? Näe, skulle inte tro det, blir bara en snabbis! Den här mamman är nämligen slut som artist idag efter mkt shopping och den djävulska monsterförkylningen, lovar att det är nog tidernas värsta! Lillan o storan har med åkt på den så vi snorar och gnäller ikapp, näsdukar avverkas på löpande band. Why mitt i vår resa? Gah! Är iaf trött redan o blir väl på sin höjd lite slötittande på tv:n om jag inte ger upp för dagen o går o knyter mig redan nu.

Shoppingen ja! Vi hade varit på Gekås en gång tidigare o det var 5 år sedan, minns att jag inte tyckte det var så mkt intressant då mer än billiga tuffa barnkläder till sonen, så notan för kalaset den gången vart inte alls stor. Denna gång vart den nog ännu mindre, fanns inget jag gillade typ. Köpte inga kläder mer än en klänning, en body och leggins till sessan. Näe, gillade inte kläderna alls, inte i vår smak. Ytterkläder hade jag tänkt köpa till sonen men han gillade inte den praktiska och jättesnygga jackan jag o sambon fastnade för o var inte på humör att titta på ngt annat, han ville bara till leksaksavdelningen. ;-) Den avdelning jag gillade mest var heminredning, där fanns det mkt fint! Så lite sånt åkte ned i kundvagnen tillsammans med leksaker, godis o annat billiga bra-o-ha-saker. Notan vart bara på ca 600 kr. Roligast tyckte jag nog nästan att outletvaruhusen utanför var, där hittade jag en urmysig presenbutik med massor fina lyktor, väggord, stenar, kuddar o annat dekorativt! Köpte även höstens coolaste kängor i en skobutik till Meja, bild kommer sen!


Suddig mobilbild på Meja i vår vagn som hade nr 4391, ser ni förresten att hennes adidasjacka har kommit tillrätta nu!? :-)


Så här full var vår vagn. ;-)

 

Imorgon väntar nya äventyr här i småländska skogarna där vi nu befinner oss!!!

Kramar!!!!!


Liseberg avverkat nu vidare på vår roadtrip mot:

Shopping i Ullared, så här ser köläget ut just nu. Ser ut som en perfekt dag för shopping eller hur!? ;-)

Vi hade tur med vädret igår, en kraftig skúr precis när vi kom till hotellet i Göteborg men den slutade rätt snart och sedan fick vi en trevlig eftermiddag/kväll på Liseberg i lite sol till och med! Hittade massa fint i småbutikerna där med, bla en gosig filt till prinsessans rum (väldigt otippat o hitta det på en nöjespark av alla ställen!) och en dörrskylt med texten princess room, kommer passa fin fint till sessan! ;-)

Sitter just nu i bilen, vi är framme vid Gekås om ca 15 min enligt GPS:n, lillan sover och storebror tittar på film. Darling kör o jag surfar och bloggar på vår resedator. ;-)

Min förkylning som jag nämnde för ngt inlägg sedan har tyvärr inte gett med sig, men jag är iaf pigg. Men jag låter verkligen verkligen genomförkyld och har dragits med konstant huvudvärk i tre dagar nu, usch. Har under natten tom fått ont i käkarna på ena sidan. Blir man aldrig bra? Snyter mig var 5:e sekund med...

Nåja, lite shopping får mig nog på huimör! :-D

Ha en fin dag, see ya!

Bloggar on the road

Har just lämnat ett ösregnande Smedby bakom oss och är nu on the road mot sydligare (o förhoppningsvis klarare) breddgrader! Piraten frågade just för första gången "Är vi framme snart?" o det kommer nog bli x antal ggr till den frågan kommer upp innan vi på eftermidagen är framme. ;-)
Är man bloggerska så bloggar man överallt!

En bildserie från 1-årsdagen


Tjuvkik från presentöppningen med paketen från oss i familjen på förmiddagen. Meja fick sin stora vintage skattkista fylld med paket. På eftermiddagen trillade släkten och vänner in med ännu mera paket, vi blev till och med många fler födelsedagsfirar än vad jag räknat på. Men fikat både räckte och blev över iaf. Kommer en bättre redogörelse framöver, just nu har jag varken tid eller ork. Åkt på en otäck förkylning igår, känner mig helt förstörd, mör och kraftlös. Trodde jag skulle kvävas i sömnen igårnatt då jag knappt fick luft genom munnen ens...

Meja tackar för alla grattishälsningar som strömmat in! :-)

Vår nyponros Meja 1 år idag! ♥

För ett år sedan låg hon fortfarande i min mage, vår fröken Bråttom. Jag var precis på dagen räknad som fullgången då vi gick in i vecka 38. Men less på att känna mig otymplig med värkande kropp och less på tiden i sängen (hade legat i sängläge 1 månad pga hotande förtidsbörd). Så vi följde med en sväng i min pappas gamla amerikanare när han skulle ut o glida på stan under eftermidagen. Det vart en ganska hoppig sväng med min stora mage i hårda baksätet med nött fjädring som kände av var enda liten ojämhet i asfalten... Jag led mig igenom färden och hoppades på att det skulle ge något resultat, att vår efterlängtade dotter skulle vilja komma ut snart...

Men kvällen kom och natten likaså. Vid 23-tiden tittade jag på klockan en sista gång innan jag gick och lade mig. Minns att jag tänkte att "Nähe, det blev ingen bebis idag heller...". Jag somnade direkt men vaknade bara en kvart senare av att vattnet gick i en smäll! Vattnet har gått, shit det är dags! Vad häftligt, nu ska hon ut!

Och bråttom hade hon!!! Höll nästan på att föda barn i bilen in till förlossningen, fick hålla emot allt vad jag kunde. Väl inne så var hon ute på bara knappt 10 minuter. Hel ofattbart, där låg jag med vår dotter på mitt bröst 7 minuter i midnatt. Kan ni fatta, jag som tänkte bara en stund tidigare att det inte skulle bli någon bebis idag heller, hade ingen känning alls o inga värkar då alls. Men när vattnet gick, ja då satte allt igång och på rekordsnabba 40 minuter så var hon här. 7 minuter i midnatt kom hon till världen den 11/8-09, vår Meja Joline Lycka.

Idag är en stor dag för dig, eller kanske allra störst för oss, din mamma och pappa som stolt blickar på vår glada 1 åring. Det stora kalaset och all uppståndelse med besök och paket som väntar idag förstår du ju dig nog inte mycket på. Även om du är en klok flicka med visheten i dina ögon. För den ser man klart, den glittrar i dina djupblå och det vittnar även din tidiga utveckling om, Fröken Bråttom är snabb med allt. Satt stadigt utan stöd på 5 månadersdagen, sa mamma och pappa vid 6 månader, tog dina första steg 10 månader gammal... Du har haft högsta växeln i men till person är du och har alltid varit lugnet själv. En nöjd liten fröken som gärna sjunger små egna trudellutter och dansar så fort musiken sätts på. Sällan låter du tongångarna blir höga mer än vid trötthet och om du råkat slå dig. Du älskar närhet och tycker om tryggheten att få krypa in i en varm famn, helst vill du vara oss nära och gosa hela tiden.

Önskar dig den finaste 1-års dag man kan få! Massa kärlek och många famnar av stora kramar! Älskar dig tusentals varv runt månen, ut i det oändliga stjärnhavet och tillbaka igen.





Liten blir stor


Dagsfärska bilder på vår blivande 1-åring

Har ni märkt hur fort tiden går nuförtiden? Eller är det bara hos mig som jorden snurrar på så fort att man nästan blir vimmelkantig? Jag menar, ett år! Hur kunde ett helt år bara pasera så där? Det känns som om någon knäppte med fingrarna och världen förändrades i ett enda andetag. Liten blev stor på rekordtid. Lärde sig sitta, krypa och gå, allt i en hundradelssekund. Jag har svårt att tro att ett helt år verkligen har gått. Men det vet jag ju, alla stora och små händelser är dokumenterade i bild. Alla dagar fångade i både hjärtat och på bild. Alla dagar finns där, men hur kunde de gå så fort?

Älskade Smulan, på onsdag blir du, den finaste dottern i hela världen, 1 år! Mammahjärtat svämmar över av varmaste stolthet över dig vår duktiga och kloka flicka, kärleken är oändlig och för evig! ♥

Ekön i solnedgång augusti 2010


Dagens tips!

Ikväll stod jag i köket o bakade 53 bullar inför onsdagens 1-årskalas när släkten trillar in för lite fika. Eftersom jag kommer köra på temat vita och rosa vart det självklart rosa pärlsocker på bullarna. Det är väldigt enkelt att göra rosa pärlsocker själv, tänkte berätta om hur man gör:

Du behöver ett paket pärlsocker, röd karamellfärg (alt annan färg) och lite vatten samt en bunke att blanda i.

1. Häll i en liten skvätt vatten (ca 3 matskedar) och droppa i ca 5 droppar röd karamellfärg i bunken.
2. Pytsa på med pärlsocker, rör om och blanda med färgen. Häll på mer färg om starkare färg önskas.
3. Låt torka! Det ska inte vara vattningt alls, sockret ska ha sugit upp allt vatten men kan vara lite fuktig. Har du haft för mkt vatten kan det bli rinnigt. Häll då av lite vatten och ställ ev in sockret för att torka fortare i ugn på 50 grader. Annars så räcker det med att man låter det stå framme en liten stund, ev kan man bre ut det i en större form en stund.

Tips! Gör två olika rosa nyanser och blanda dem, så gjorde jag till mina bullar.


Nytt till Pontus säng

När vi var i Valdemarsvik i helgen så passade jag på att shoppa lite innan vi for hem. Det är inte så himla många butiker på Storgatan men de få som finns är mysiga och har många godbitar. Jag kom faktiskt ut med en kasse från alla butiker jag gick in i. Det vart presenter till Mejas 1-årsdag bland annat och så snubblade jag över ett jättefint bädsett som skulle passa så fint i sonens rum, nämligen detta:

Det fanns bara en kvar visade det sig men expediten som var vädligt trevlig sa att det inte var några problem att jag skulle få köpa den. Desutom tyckte hon att jag skulle få rabatt iom att den var ett utställningsexemplar. Det är Gripsholm och ordinariepris var 399:-, men jag kunde få köpa den för 199:-. Lät bra tyckte jag, men i kassan ändrade hon sig, nej jag ger dig den för 159 :- istället! Toppen, ännu bättre tyckte jag o vart jätteglad! Så glad att jag tänker göra lite gratisreklam för butiken, Inredet! Toppenmysig butik med massa vackra ting och bra service!

Mkt

Hej vänner!

Det är sjukt mkt här hemma nu, o mitt i allt så har det just blivit lite sjukt. Jo, sambon har på något mystiskt sätt dragit på sig en ordentlig förkylning o det kunde ju inte komma mindra lägligt om man säger så. För vi är ju mitt uppe i renovering samt förberedelser för Mejas 1-årsdag på onsdag! Hittade förresten vita pärlemoglansiga ballonger i dag, jippie!! Hade önskat att de även fanns i rosa men icke! Så jakten på rosa ballonger (utan tryck) går vidare!

Hoppas ni har det bra så här på slutet av helgen, själv har jag tappat räkningen på veckodagarna, känner mig lite semester-lost. ;-)

Ha en fin kväll, puss o hej!

(Förresten, jag kan tipsa er om att gå in H Ä R och läsa om min bild som publicerades i fototidningen Kamera & Bild).

Hej! ;-)


Nattsuddar lite, kan inte tänka mig att lägga huvudet på kudden o sova just nu. Men vet att jag borde, för fröken nyponros kommer att slå upp sina vackra djupblå klockan 07:00 imorgon bitti o då får man pallra sig upp vare sig man är vaken eller ej. ;-)

Vi kom hem tidigare idag då regnet bestämde sig för att sätta stopp för vidare härligt strandhäng. Men en underbar fredag fick vi, fler bilder kommer! Eftersom vi kom hem tidigare hann vi med att bli inbjudna till våra vänner i Rambodal på grillat, fick så mkt god mat att jag fortfarande är proppmätt!

Förresten en glad nyhet, en av mina bilder har blivit hedersomnämn i en av sveriges största fototidningar, Kamera & Bild! Wow, happy me! Kommer hänga ut ett inlägg om det också!

Sitter för övrigt och letar febrilt efter rosa+vita ballonger till lillans 1-års dag på onsdag. Har nästan finkammat hela stan men hittar inga utan tryck att köpa. Jo om man köper en stor blandad påse med alla möjliga färger kanske man har tur att få en vit och två rosa... Men jag vill inte ha andra färger och skickar jag in en beställning på nätet blir det jättedyrt då frakten kostar nästan mer än en påse ballonger. Hur svårt kan det var att ordna vita och rosa ballonger till sin flickas 1-års dag på onsdag!?

Någon som kan hjälpa mig, snälla? Tar tacksamt emot tips på vart jag kan finna rosa och vita ballonger till hyfsat pris (helst i Norrköping) eller har du några liggandes så kan jag bjuda några kronor på dem. ;-)



Foto Jonas
(kamerainställning, instruktioner och redigering utav mig)






Idag strandläge

Håller som bäst på att laga pastasallad med kyckling och bacon för att ta med som lunch till dagens utflykt, skärgården. Vi har siktet inställt på havssalt på kroppen, solkysta kinder, skrattande barn i vattenlek och sköna sandkorn under fötterna. Kanske blir det en sväng ut till kala klippor i solnedgång med om kvällen är vacker. Vi får se hur länge vi blir borta, vi har inga fasta tider eller rutiner att hålla hårt på utan bara drar mer eller mindre vind för våg nu.

Ha en bra dag så hörs vi senare, en annan gång, en annan dag...

Kram!

What ive done


What I've done
I'll face myself
To cross out what I've become
Erase myself
And let go of what I've done

For what I've done


I'll start again

And whatever pain may come
Today this ends
I'm forgiving what I've done


En heldagsutflykt

Hej härliga sommar, nu har vi fått njuta hela dagen av s☼l o värme! Så härligt, nice! Vad har ni andra hittat på som tittar in o läser? Får gärna berätta i en kommentar, jag är nyfiken! ;-) Själva var vi bortresta hela dagen som tillbringades i urmysiga och charmiga Gamla Linköping samt Valla. Har ni inte varit där så åk! Bare gört! Har man familj så är det toppen för barnen, finns massa roligt att titta på, utforska samt olika aktiviteter och stationer att prova på. Pontus har tex tvättat kläder idag, hihi! Han fick prova på att tvätta som de gjorde förr i tiden mot tvättbräda o sen banka o slå för att slutligen hänga upp på tork för vinden. Så nu förväntar jag mig lite mer städhjälp hemma. ;-) O har man inte familj men en käreste/käresta kan man göra som ett par vänner till oss gjorde förra helgen, nämligen förlova sig där!! Så romantsikt, han gick på ner på knä o allt! Åhh! *Suck* eller så åker man bara dit för att gå o njuta av den fina gamla staden, titta in i de gameldagsa affärerna o strosa, ta en fika i en vacker berså på en innergård...

Vi åkte tuff-tuff tåget till Valla med efteråt och mumsade matsäck, kyckling och chiligrönsaksröra i pitabröd, mmm! Lyckad familjedag, vi kom hem runt 18-tiden o hade varit borta hela dagen, ute i solen o njutit av en fin dag!

Kram på er!

Fler bilder som vanligt på min fotoblogg!

Onsdagens Stor & Liten ☼

Foto: Jonas (kamerainställningar samt redigering jag)

Vilken lovely day, helt makalöst underbara måbrakänslor susar runt i mitt hjärta nu. Första halvan av dagen var vi hemma och när jag tagit en kort runda med vagnen efter lunchtid för att som vanligt söva Meja så hon kunde sova middag spricker solen fram!! Den här maman kastade av sig kläderna och drog fram solstolen! Slumrade till i solen med, hihi! Så skönt, älskar solen! Behövde ladda mitt batteri med lite solsken och det gjorde mig verkligen till en glad piggeling resten av dagen! Efter middagen åkte vi ner till Las Vikas (alltså Valdemarsvik) o träffade barnens farmor, käkade glass, strosade i hamnen och barnen busade. Tog massa bilder, fick med några på mig o sonen med men de vart inte så bra, han gillar inte o vara med på bild just nu så därför blir det mkt bara på mig o Meja.

Jag o lillan körde passande nog på marint tema idag (även storebror hade mörkblått och vitrandigt). Meja fick även bryta av det mörkblå med rosa kofta och rosett för att slippa frågan om det är en pojke. Jodå, var eviga gång jag tar på henne denna pikéklänning och tights så tror folk att jag har två pojkar bara för att hon bär blått. (Är det en hemlig lag jag inte känner till som förbjuder småflickor att ha blått?) Så då stylade jag till henne lite extra bara för att o det vart ju jättesött! ;-)

Mer bilder från Las Vikas kan ni titta på --->HÄR<---

Fotopromenad igårkväll

Annonserade ju ut på bloggen igår att jag gärna ville ha med mig en följeslagare när jag skulle ut o fota inne i city. Tycker nog att det är lite utsatt läge som ensam tjej att gå runt i mörkret med en dyr systemkamera annars. Både jag o kameran skulle typ vara ett lätt byte för vem som helst. Så jag fick med mig bästa vännen sen, tack M! Det kommer bli fler gånger jag ger mig ut, är det någon som då är sugen på att hänga med var inte blyga för sjutton, bara hör av er om ni vill vara sällskap eller kanske till och med ta med egen kamera! Bara kul ju! 

Iaf, det är ju fortfarande sommartid och ljust rätt länge så det bidde inte så många kvällsbilder, kanske är bättre o vänta tills man kommer in på höstkanten mer. Var sugen på att fota lite ljus i staden i mörkret o så. Men vi gick mest bara o snackade i 2½ timme om vad som hänt senaste, vi hade båda ganska mkt o prata om som hänt. Skönt o ha en bästa vän när man behöver prata av sig! Hon är den syster jag aldrig haft, vi har växt upp tillsammans och följt varje steg i hela livet sedan den regniga dagen vi för första gången som 4-åringar lekte ihop i sandlådan. Finaste vännen, du har alltid en plats i mitt hjärta och tack för att jag har dig! ♥

Vi skojade till det på Drottninggatan iaf och tog lite hoppbilder. Kände mig inte direkt nöjd så kanske jag kan locka med henne dit någon mer gång o ta om dem, hehe... ;-P Lite uppmärksamhet drog vi ju till oss med där vi stod mitt på gatan o man kände sig lite utstirrad. Men va fan, man lever bara en gång eller hur!? O jag vill inte ångra något jag aldrig gjorde!


Dagens liten och stor

Foto, Jonas (efter att jag ställt in kameran rätt)  och redigering jag (bara klippt lite i bilderna).

Gör en liten efterlysning som säkert inte kommer att resultera i något. Mejas adiddasbyxor har en tillhörande jacka som försvann i våras, någon som hittat den (stl 74)? Känns sååå surt för det var en jättefinjacka och i hemmet är den inte! Förstår inte hur den bara kan ha försvunnit... Kanske någon som norpade åt sig den på bvc om den låg i korgen under vagnen?

Förresten så går hon ju helt själv som jag redan tidigare skrivit. Meja var tidig och tog sina första två steg på 10 månadersdagen och nu nästan springer hon fram ibland. Sparka fotboll har hon med lärt sig o göra o jagar bollen, hihi... Men när vi är ute och går så vill den oroliga mamman gärna hålla lite i sin ivriga dotter så hon inte slår sig på asfalten, så här får hon ta fingret, hihi.

Dockor!

Vi besökte stadens två stora leksaksaffärer idag o kollade in lite presenter inför fröken Mejas stundande 1-års dag nästa vecka. Det här var helt klart vad lillan själv ville skriva upp på önskelistan, dockor! Hon har gillat dockor sedan hon var typ 7-8 månader, redan då när hon fick syn på någon vart den extra intressant. Sen när hon var 10 månader råkade hon snatta en i en leksaksbutik en gång med. Såg henne sitta med en liten i vagnen när vi redan gått ut men gick då tillbaka och betalade för den.

 

O nu idag, ögonen stora och fulla med gnistrande iver då hon för första gången fick se höga långa gångar fulla av dockor. Nästan sprang fram och högg tag i dem hon kom åt. Ja ni ser ju. Det här är inget som vi har påverkat fram på något vis, hon har ju tvärtom varit ganska omringad av brorsans leksaker. Men man märker tydligt att det här är vad hon tycker om, lika så väskor och skor är extra roligt. Hon har tre par skor som hon brukar plocka med och vilja ha hjälp med att prova, sötnosen. O att plocka saker i och ur väskor är ju med för roligt.


Just me ;-)

 

Godmorgon tisdag!

Är sååå fotosugen idag, enormt! Tänkte ta mig en fotopromenad in till city ikväll o fota lite nattbilder. Ska se om jag kan få med mig någon som sällskap. Är du på slå mig en signal!

Ha de!

 

 

 


En skruv lös


Titta in i min fotoblogg, var ute på en fotopromenad nyss o fångade känslor i natten.

 

Hej, jag har legat lite lågt idag, massa annat som far i huvudet. Typ lösa skruvar o muttrar, haha... ;-P Nävars, men vi kunde få barnvakt igen o fortsätta med vårt bygge av skjutdörrsgarderobben idag. Det går bra, sakta men säkert tar den form o nu är överskåpen på plats men det var en pärs! Vi har ju väldigt högt i tak o att då sätta tunga skåp högst uppe mot taket var lite kämpigt för mig. Mina klena armar pallade inte o nådde knappt så vi fick ringa in svärfar som hjälpte till o hålla när sambon satte dem på plats. Nu ska skenor på o sen dörrarna på plats. Sen inredningen, just nu lutar det faktiskt åt att vår nuvarande i dressingroom får flytta med in. Vi får se...


Kram

Stickat, sött till smått!

Min älskade mormor är världens bästa o finaste mormor man kan ha. O hennes pysslighet är något jag ärvt, även om jag inte börjat att sticka. Det får hon gärna fortsätta med själv för det tålamodet har jag inte riktigt till övers. O lika duktig skulle jag inte vara heller. Se bara vilken underbar söt kofta hon gjort till sitt barnbarnsbarn, Meja.

Hangover is over!

Lite pics på mig i kvällssolen från igår innan jag drog in till stan o Lindas födelsedagsfest!


Hej, jag har mått som jag förtjänat idag, men festen var kul o timmarna flög iväg. Helt plötsligt vara klockan massa o jag fick den urdumma idén att promenera hem själv mitt i natten från krogen. Man tänker inte så klart i dimman av skumparus... Usch-smak i munnen med, fy mig o feströka. Det är ju så äckligt! Vad många dummheter man gör när gränserna suddas ut... Nästa gång ska jag festa nykter, så det så! Ha!

Hur har er helg varit? Roligt att se att fler o fler besökare trillat in hit o att många är så söta o lämnar små kommentarer efter sig! Jag ska titta tillbaka in till er med så snart jag känner mig pigg nog. ;-) Vet inte hur ni hittat hit men tack för besöket o välkommen åter! :-D

Massa kramar! Love! ♥♥♥

All I ever wanted


RSS 2.0