Orangea faran...


En av Norrköpings stolta gnisslande spårvagnar fångas in action! Kulturnatten 2008-09-27

Grand Hotel


Fotade upplysta kvällsvyn över vackra strömmen under Kulturnatten, 2008-09-27.

PyromaniArt

PyromaniArt framträdde med sin eldshow i Carl-Johans Park under Kulturnatten 2008-09-27.

En lek


Hur leker jag? Med känslor i en bild, med pensel i Photoshop... Nedsmutsad, rå, lite kantstött, är det jag? Eller bara en bild jag lekt?

Korn


Bilder kan även bli vackra med överdriven kornighet, här en lilja.

I dagens NT


Idag är mitt bröllopspar som jag fotade i augusti med i dagstidningen. Tycker de valde en fin bild som är lite len och drömmande i känslan. Alltid lika spännande att få se vilken av alla bilder brudparen väljer för att ha i tidningen! :-)

Trevlig helg!


Paprika snacksEn paprikasort som kallas snacks blev offer för min kamera, tyckte formen var lekfull och färgen vacker.

Höststilleben


Detta har jag pysslat med idag, dekorerat min uteplats med hösten.

Vad gör man med ett favoritfoto?

Ett tips är att göra som jag, skicka in den för tryck på canvasduk. Vips så får du hem en orginell tavla till ditt hem!

Bröllopsbilder på gång!


Nu sitter jag och jobbar igenom bröllopsbilderna från förra lördagen, måste ta igen förlorad tid. Har ju börjat jobba igen och när man redan har en 100%-ig tjänst att sköta så faller orken om kvällarna när man kommer hem. Men nu ska jag försöka att jobba undan lite!

Nyårsträd


Ett träd jag fotade en frusen nyårsnatt för några år sedan i våran vackert ljussmyckade stad.

Dagdrömmare


Världens finaste Pirat

Ett dygn gammal


En rörd farmor omfamnar sitt nyfödda barnbarn

Jag önskar Dig inte guld mitt barn,
ej heller pengar och makt
Jag önskar Dig modet att vara Dig själv
och stå för det Du har sagt.
Jag önskar Dig inte en stenfri väg,
men modet att vägen gå.
Jag önskar Dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.

Poetiskt


Vet inte vad, kanske bara en känsla jag får av bilden, men jag tycker den är poetisk. Sensommarsolen som dröjer sig kvar in i septembereftermiddagen... Silar sig in i parken mellan träden som kastar långa skuggor. Sonen som går där med en solgloria runt siluetten. Stillsamt, vackert och...poetiskt.

Jag.


Förra hösten hade jag tillfälle att fota självporträtt mot en vacker bakgrund, våran fondtapet. Idag står där en stor orubblig säng i vägen så nu är fotobakgrunden ett minne blott... Men med ett perfekt ljusinsläpp från ena sidan av rummet och så denna vackra bakgrund var det bara att rigga upp kamerna på stativ, sätta på självutlösaren och köra!

Paraplypojken


Paraplyväder hela helgen lång, hösten gör sig till känna! Idag blir det nog att ta fram höstbootsen när man går ut. Bilden på Piraten är tagen för 2 år sedan.

En favorit


Fotad 2008-08-30

Lyckliga i alla sina dar...


...det borde brudparet bli som jag fotade idag med tanke på hur regnet föll! Men det gick bra i alla fall. Vi hade tillgång till en vacker balkong och kunde ta vara på ljusinsläppet genom den. Jag hukade även ut på balkongen med paraply i ena handen och kamerna i den andra, haha... Måste varit en något rolig syn där jag satt och fångade grodperspektiv!

Nu är det dags igen!

Även denna lördag är det bröllopsplåtning inbokat! Vädret ser grått och osäkert ut men det kommer gå att lösa fotograferingen i alla fall... Jag packar ner paraply och sedan vet jag att vi har tillgång till tak också... Men blir nog mer utmaning denna gång. Nä, nu måste jag sätta igång och starta upp dagen! Trevlig helg på er!


Här är en favoritbild från min bröllopsplåtning förra sommaren.

Nät, igen!


Har gjort en upptäckt, att jag har fotat ganska många spindelnätsbilder genom åren. Här är ännu en.

Höstporträtt


Ibland händer det att jag får förfrågningar av vänner och kollegor om jag kan fota dem/deras barn. Dena sötnos är kollegans barn och han satt modell för mig för 2 höstar sedan, ett riktigt charmtroll!

Jag har ...

...en vän som då och då faller offer för modell åt mig. Senast nu i somras tog vi en fotosession ute på ängen och provade att fota i det starka varma kvällsljuset. Så här såg det ut då, Monica försöker att inte kisa allt för mycket mot solen.

Close up


Ännu ett favvofoto på min Pirat!

Gryning


Ett nät i morgdimman. Nu syns kanske inte nätet så bra i miniatyr, men i större format är det riktigt fint!

Ett nät


Spindelnät med dagg är alltid lika vackert! Denna bild gillar jag för färgspelet i bakgrunden.

1½ år senare


Denna gång med en pensel i handen ger sig Piraten på färgerna igen!

Det bara händer


Ett minne...

Hittade en bild från tiden då Piraten var 1½. Efter att sonen kom på att man blir kladdig av att leka med färg ville han inte måla mer, haha! Kan tänka mig att tankegången gick ungefär så här: "Usch, vad jobbigt! Jag vill ta bort det! Mamma!?"

Höstvinden

Sensommaren sjunger på sina sista dagar, vinden är kall... Känner ni det också? Blommorna börjar vissna, löven sakta byta färg. Det är något sorgligt över sommarens farväl men samtidigt pånyttföds världen i ett färgsprakande fyrverkeri! För hösten är vacker, den är mysig och visst är det skönt att krypa upp i soffan med en filt och tända ljus på kvällskivsten?

Höstens första vindar blåser ut det sista av sommaren...

Tack!Det är roligt att se att så många redan hittat in hit, till min nya fotoblogg! Tack för alla värmande och fina kommentarer jag fått på mina bilder, ni är alla värda en ros!

Ger upp!

Nej nu orkar jag inte jobba mer idag! Dags att ta det lite lugnt och titta på tv efter nattningen av sonen. Men mycket har jag hunnit jobba undan av bröllopsbilderna idag, skönt! Samtidigt som det är himla roligt så är det även väldigt tidskrävande att gå igenom en hel plåtning, det blir ganska många timmar av extra arbete.

Piraten

Min 5 åriga son går under alias Piraten. Ett klart favoritmotiv, även om han själv inte alltid är så pigg på att ställa upp som modell. Det gäller att passa på i snabba ögonblick.

©Josefin Landhagen


Tänkte bara skriva det självklara, alla bilder här är © Copyrightskyddade, så även designen! Se men inte röra, vid intresse får ni gärna kontaka mig via mail [email protected].

Tack på förhand för visad hänsyn!

Godmorgon!

Lika bra att starta upp dagens arbete, har ett gäng bröllopsbilder från lördagen att gå igenom! Så det är väl lika bra att börja på en gång? För jag vill inte ligga efter nu när jag blivit inbokad för bröllopsfoto även denna lördag. Tycker det är himla roligt att fota bröllop, finns det något så vackert och kärleksfullt som att gifta sig? Det är smickrande att bli vald till fotograf för ett sådant högtidiligt tillfälle. Men även nervöst! Man har bara en chans, och den måste sitta!

Chili


Ett enkelt fotoarangemang kan bli nog så vackert. Här tre blompinnar, tre torkade chilifrukter, vitt papper och dagsljus från fönstret. Bilden tagen i köket för några år sedan.

Ljus i natten

Har lite svårt att sova. Kan inte slita mig från att kolla igenom gamla bilder i datorn som jag fotat. Hittade ett nattfoto som är ett par år gammalt. Tyckte den passade rätt bra just nu mitt i natten.

En till höstbild från 2007

Här har vi sonen igen, i folkparken och inspekterar kastanjer! Åh, snart så är det så här underbart vackert igen! Jag och kameran längtar!

Hösten 2007


Hittade en till höstbild, denna på min son från förra året.

Sisodär!

Nu är nya designen på plats och jag börjar dra igång! I denna blogg inriktar jag mig på mitt största intresse, fotografering! Eftersom det ännu är lite tomt här inne kommer jag ganska snart fylla på med bilduppdateringar!

Eftersom det redan är den 2:a septmeber och hösten står vid tröskeln tänkte jag att den första bilden jag bjuder på får bli en favorit från 2004. Jag fotade den en tidig morgon straxt efter gryningen.


Välkommen till min nya fotoblogg!

Under konstruktion just nu, öppnar inom kort!
 

Idag:
Nu:
RSS 2.0