Smultron

Min vän M hittade en smultrongömma utanför mitt hus idag, fullt med små somriga röda bär. O doften, den skulle jag kunna spara på burk och ta fram en gråfrusen vinterdag när det mesta känns trist och hopplöst. Andas in värmande lycka och solblekta minnen av glada sommardar...


Vill så gärna...

 

Sitter just nu o går igenom bilderna från lördagens fotosession med prinsessorna C, S & K, helt underbara bilder o jag blir så glad och upprymd över att titta på dem! Härligare o sötare ungar får man leta efter o bilderna känns så levande då de är tagna in action. Jag vill så gärna lägga upp fotona på en gång, blev så himla nöjd, galet nöjd, toknöjd! O det är inte ofta som jag blir 100% nöjd, finns det någon mer självkritisk människa än mig? Skulle inte tro det. Så jag vågar därför lova att de är bra!

 

Men, bilderna kommer att dröja, ja kanske upp till en månad iom semestertider. O jag publicerar aldrig några av mina foton tagna på andra utan deras/målsmans godkännande först, så bilderna kan komma att dröja av andra skäl med... Men en inte allt för avslöjande sneak peak kan jag ju bjussa på, söta små bebbefossingar va!?Regnet fortsätter

Regnet fullkomligt vräkte ned på taket imorse likt ett skyfall. Kanske är lika bra med en regndag, då kan vi nog förhoppningsvis få lite gjort här hemma nu när vi står inför tre nya renoveringsprojekt. Kontor ska bli sovrum åt prinsessan, lyxiga dressing room ska offras för att bli kontor och en skjutdörrsgarderob ska byggas in i föräldrasovrummet. Fullt upp mao.

Happy face

Lade ihop bilderna sida vid sida men vände på den svartvita o ser ni då vad jag ser? Visst är det ett happy face där i mitten, haha!

Ett lätt regn

Passade på att fota dropparna på blombladen imorse från regnet med min gamla systemkamera Pentax K10 + macroobjektiv. Använder ju annars mest min nya bästis, Nikon D700, men saknar ännu macroobjektiv till den. Då är det bra att ha kvar sin gamla utrustning som backup.

Har denna lördag annars avverkat flera timmar i mkt trevligt sällskap i Kimstad idag. Hade fått ett fotouppdrag av sambons kollegas familj, så vi vart överbjudna på god middag tillsammans med en annan familj som är vänner till oss. O tre söta sessor har jag nu förevigat, sååå nöjd med bilderna! Det vart lite "in action" bilder, spontana bilder på barnen i sin naturliga miljö, inget stelt och uppstält utan naturliga bilder där de är sig själva. Det är sådana foton jag gillar mest, att fånga ögonblicken! Kommer nog lägga upp några bilder vart efter, men först ska jag sammanställa en cd åt föräldrarna samt att de ska ge sitt medgivande.

Ha en fin lördag där ute!

Gung med glädjepirr

Som synes vart det en sväng till lekparken igår o Meja fullkomligt älskar att gunga. Får bli en tur dit snart igen. Nu idag väntar ett fotouppdrag, har en tjejtriss att fota!

Lillsessan Meja


Foto från veckan

Semestern är här!

Så kom fredagen vi väntat länge på, startskottet för semestern! Får se om man kanske ska fira den ikväll, glass på Smultronstället vore ju inte fel om vädret tillåter! ;-) Går eventuellt ner med mina busungar till lekparken en sväng i eftermiddag, det var länge sedan Meja fick gunga nu... Bilden ovan är från första dagen på Pontus sommarlov, tänk nu har redan halva lovet gått...!

Dahlia, ännu en bild


Dahlior, knoppar

Ikväll blir det blombilder på mina dahlior, det blir nog ett inlägg till med dem att vänta. Fick så många fina bilder här om kvällen. ;-)

Dahlia


Krypet #3

Sista bilden är kvalitén lite sviktande på men jag gillade bildkompositionen och färgkontrasterna samt hur Krypet tittar fram så den fick vara med ändå.

Krypet #2


Ett kryp


Tog fram min gamla systemkamera, Pentax K10, och monterade på mitt macroobjektiv. Tanken var att fota de vackra blommorna på vår framsida, men så fick jag se den här frivilliga lille modellen! Väldigt lättarbetad sak som posade i flera olika vinklar för mig, tack snälla lilla du...! Fler pix kommer inom kort!

Ännu en...

...bild på fina kärleksparet Monica o Micke.


Dagens bild

Detta får jag nog utse till dagens bild även om den estetiskt sett kanske inte är ett så tjusigt foto. Men fotografering handlar inte alltid om att ta snygga/fräcka/vackra/spännande/uppseendeväckande bilder. Fotografering är också inte minst dokumentärt. Så idag blir det en inblick i vår eftermiddag som bestod av en stunds parkhäng. Vi trotsade värmeböljan och tog oss ut till lekparken tillsammans med sonens kompis. Lillan passade på att sova eftermiddag och jag roade mig med en fototidning under tiden.

 

Detta är förrestens en bild tagen med min mobilkamera straxt efter att jag återupplivat den, tjihoo! :-D


Ett obevakat ögonblick


Min mobil var borta idag. Den fanns ingenstans och jag började bli lite lätt panikslagen efter 40 minuters letande. Hade ringt den upprepande gånger men hörde inga toner alls, kanske var ljudlöst läge på? Men så när jag var nära på att ge upp hittade jag den, utspridd i delar!! En minnesbild for genom huvudet där jag såg i ögonvrån att lillan höll i mobilen, sen tittade jag bort o pratade vidare i hemtelefonen med vännen M utan att tänka på vad dottern höll i.

Stendöd, det var jag övertygad om att den var o gav inte mycket hopp åt att kunna laga mobilen så som den såg ut. Displayen tex hängde ju bara i en tunn metallbricka o slängde av o an... Men man måste ju i alla fall ge det ett försök, eller hur? Skam den som ger sig o jag pillade ihop alla bitarna igen, o tada! Mobilen är räddad så nu kan ni nå mig igen! ;-)

Mer kärlek


Charlotte & Mattias 060708

Bjuder ikväll på några bilder från det absolut första bröllopet jag fotograferade, med dessa säger jag grattis i efterskott på 4 åriga bröllopsdagen!

Två till på M&M

I måndagskväll hade jag Monica och Micke över på en fotosession nere på våran äng och det vart många, många, många bilder! Så det kommer fler fotolass snart!


Mera M&M på ängen


Monica & Micke


Min vinnarbild i NT


Där har vi bilden i trycksvärta bredvid de andra vinnarbilderna i övriga kategorier djur, humor och natur. Min bild på Pontus vann alltså kategori barn i juni månad. Nu i juli och i augusti är det nya vinnare i respektive kategori som ska utses och i september röstas den totala vinnaren fram. Hoppas på storvinsten nu, ni får gärna lägga en röst eller två på min bild sedan då röstningen drar igång! ;-)

And the winner is...I Norrköpings Tidningars stora sommarbildstävling bland 900 bidrag är denna bild på min son Pontus vinnarbilden i kategori barn, jag fick ett grattulerande samtal från NT igår!

Nu går min bild direkt vidare till finalen i september, så snälla håll en tumme för mig då!

Mer om tävlingen kan ni läsa här: http://nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=6113907

Happy Me!


Det här måste vara min lyckodag, två stora roliga fotobetingade överraskningar väntade mig nämligen! Först ett erbjudande och sedan ett samtal... Tycker känslan i den här bilden beskriver bättre än ord hur jag känner nu!


Wooohoooo!!!

Jag vet nått som ni inte vet, än! ;-D

Håll koll i tidningen kommande dagarna!

Idag:
Nu:
RSS 2.0