En till...


...på samma gamla tema som bilden innan.

"Gammalt"


Lekte lite ikväll med photoshop, vart en bild på dottern med äldre känsla.

Snart är det vår!


Optimist, javisst! Idag sken solen hela dagen, snart kanske grenarna inte är lika snötyngda längre... Då får jag börja fota snödroppar istället!

Birthday Roses


Emil, del 2


Husbokhyllan!

Nu är den här hemma, den anlände framkörd i ett stort paket till dörren tidigare i veckan. Eftersom lillans rum ännu ej genomgått makeover från kontor till flickrum står husbokhyllan just nu i hallen.

 

(Bilderna är tagna med min sambos pocketkamera, därav något brusig kvalité då jag fotade på högt ISO för ljusets skull...)


Ps!

Tack så jättemycket för grattishälsningarna på min födelsedag igår! :-)


Nu har för övrigt även husbokhyllan som jag vann kommit, bilder på den utlovas snaaart!


Emil, del 1


Emil och hans familj var o hälsade på i min lilla stidiohörna för två helger sedan, här med mamma Johanna. Fler bilder kommer...


♥ 28 ♥


Dagens fröken


O så ännu en bild på dottern, verkligen en fotoskadad mamma hon har. ;-)

Vinter


Från samma söndagspromenad som bilderna innan. :-)

Det som göms i snö..


Bilder från söndagens promenad, tycker den färgstarka graffitin bryter av så vackert mot det vita vinterlandskapet.

Liam del 4


Vaniljbullar

Idag har jag haft bullbak här hemma, sockriga vaniljbullar!

Lillan, igen


Ja det är inte lätt att låta bli att fota en gosig bebis, så dottern hamnar ständigt framför kameran.

Alla ♥-ans dag


Hoppas alla haft en mysig och kärleksfull alla ♥-ans dag! Här kommer en gammal favoritbild från Gotland på min darling. Kärlek i sanden heter bilden och passar väll bra så här till kärlekens dag tycker jag...

Baby M 11/2-10


5 i familjen


Bild från fotografering förra veckan med familjen Granlund/Andersson. Jag fotade även nytillskottet Emil 2½ månad, syskonbilder samt på mor och son. Fler foton från detta tillfälle kommer vart efter!

Din dag idag gumman...

Vår söta smula på sin ½ års dag!

Ps, mamma o pappa tack för korten!

Fotobok!

Nu måste jag verkligen skärpa mig och ta tag i alla bilder som vi (mest jag då) fotat genom åren. Har inte framkallat sedan lille P var runt året... Bilderna har vi flera backuper på, dels i våra datorer och dels på 2 externa håddiskar samt på cd. Men det vore ju trevligt att ha en pärm att blädra i.

Scrapbooking är inget för mig, möjligen om jag gör det digitalt men att sitta o pilla med papper skulle jag bli för rastlös av att göra. Så istället ska jag göra fotoböcker och börjar med att göra en fotobok till P.

Har ni där ute någon bra sida att rekommendera för det? Viktigt för mig är att bilderna vid framkallningen ej genomgår ngn autokorrignering eftersom mina bilder redan blivit korrigerade i PS. Så det blir jättefel om man låter dem framkallas med extra korr, bilderna blir mörka och får starka färger som inte ser klokt ut. Vilket jag får dåndimpen av!

P & M
bloglovin

 

 

 


Fotofrågor!

Nu har jag fått lite tid över mellan varven, man har ju inte mkt av den varan som småbarnsförälder ;-), så här kommer svar på frågorna:

Vilken utbildning har du gått?
-Jag läste estetiska programmet Konst o formgivning, studenten 2001. I programmet valde jag till foto som inrikting sista året, Fotografisk bild. Det var då jag insåg att det var det här jag brann för! Älskade utmaningen med att ta en riktigt bra bild och att jobba i mörkrummet med att blanda framkallningsvätskor o se en bild dyka upp på ett vitt papper. Efter gymnasiet fortsatte jag att fota men enbart digitalt då den nya tekniken tilltalar mig mer med alla dess fördelar.

Vad har du för kamera och fotoutrustning?
-Först vill jag bara säga att det spelar ingen roll hur pass bra kamera man har, om man inte vet hur man ska använda den. Sen är inte själva utrustningen det avgörande, bra kort kan man ta med den mest simpla kamera, bara man har känslan och lite kunskap. För mig är inte en bild bra för att den är teknisk perfekt, den måste även beröra och väcka känslor. Det ska gå som en susning när man tittar på fotot. Den som står som fotograf bör ha det estetiska seendet, tänka kreativ och gärna ha en känsla för detaljer för att få till det lilla extra.

Jag använder en proffesionell systemkamera för att försöka uppnå de bilder till max som jag drömmer om att fota. Men det började inte där utan med en enkel "sikta-och-tryck" kamera som jag har flera favoritbilder tagna med.

Detta är min fotoutrustning:

Pentax K10D
En proffesionell systemkamera som jag köpte 2007, är nu sugen på att uppgradera mig och ska köpa ny kamera i vår.

Sigma 55-200/4-5,6 DC
Ett teleobjektiv för att fota på avstånd.

Pentax SMCP-FA 100mm f/3.5 Macro
Macroobjektiv för detaljfoto som blommor och insekter.

Pentax SMCP-FA 28mm-80mm f/3.5-5.6
Vanligt standardobjektiv som jag använder minst av alla, typ aldrig.

Pentax 18-55mm f3,5-5,6 AL
Standarobjektiv men med bra vidvinkel, man får med mkt i bilden. Använder ganska flitigt, ett bra objektiv!

Pentax SMC 50mm f/1.4
Min favorit, älskar! Härligt skärpedjup med denna, perfekt till porträtt exempelvis.


Utöver detta använder jag även:
Bagrundstativ+bakgrund för enklare hemmastudiobilder
Ett golvstativ och ett mindre bordsstativ
Photoshop
Reflexskärm
Diverse filterFler (verkligen jättejättegamla) bilder som jag tagit finns på fotosidan, klicka här!

SyskonmysMeja


Liam del 3


Frågor?

Hej och godmorgon!

Roligt att se att så många hittat in hit, välkomna! Såg bland de nya kommentarerna att jag fått frågor ang kamera och vilken utbildning jag gått, tänkte svara på det så snart jag hinner. Är det någon som är nyfiken på något mer passa på att fråga nu, så slår jag alla flugor i en smäll sen. ;-)


Våren

Jag längtar verkligen efter våren nu, håller ni inte med!?


En gammal favoritNu har fokus i min fotoblogg legat på barnporträtt senaste tiden, kanske inte så konstigt eftersom jag fått många förfrågningar om att plåta just det. Men det är inte allt jag fotar, även om det kanske sett ut så? :-) Så därför bryter jag av med en gammal favorit som jag tog för 5 år sedan. En bild som skänker lite eftertanke och väcker olika tankebanor om vad bilden kan stå för.


Lycka!!!

Glädjedans i köket, tjihoo!!! Härliga lördagsmorgon, kunde inte tänkt mig en bättre start, vilken lycka! vill ni veta varför jag dansar och tårarna sprutar? Varför jag darrar och känner mig i chock??? Jo för att jag har vunnit!!! Och inte vad som helst, utan en helt bedårande husbokhylla som jag tävlade om i Stina-Lees blogg!!!

Att lilla jag vann, när det var 629, ja ni läste rätt, 629 stycken som tävlade i en av Sveriges största bloggar!!! Jag har följt hennes blogg sedan jag själv började blogga och har alltid tyckt hon verkat vara en rolig och fin människa, på något viss har jag känt igen mig i henne och det har väll varit anledningen till att jag fortsatt läsa. För en tid sedan hade hon utlottningen, så jag tänkte att man lär ju aldrig gå och kamma hem storvinsten, det är ju jag mot så många. Men så tänkte jag, nej men man kan inte heller vinna om man inte försöker, så då gjorde jag det!

Jag har vunnit denna underbara bokhylla från millimini till vår solstråle Meja genom goa Stinas blogg! Kan ni fatta, att lilla jag vann den underbara bokhyllan?! Helt otroligt! Vilken lycka och tur! Mejas andranamn är just Lycka och kanske för det tur med sig?! ;-)

Tack återigen Stina, jag är så otroligt tacksam och glad, det här var en otroligt bra och rolig start på helgen, tack tack tack!!!Nu ska jag göra mig iordning för dagen efter att ha landat lite, fortfarande i chock! Om ett par timmar är det dags för bebisfotografering samt syskonbilder! Spännande och kul som alltid!

Liam del 2Jag är väll lite knäpp men jag gick upp 04:30 idag och fortsatte mitt arbete med att gå igenom bilderna på Liam, här kommer två favoriter till. Det gäller att jobba undan när min lilla sessa sover och jag låg i alla fall bara och vred på mig i sängen, kunde man ju lika gärna gå upp o göra nytta tyckte jag. :-) Har två nya barnfotograferingar framför mig som väntar de kommande dagarna, så jag vill inte hamna på efterkälken...

Liams 1-års fotografering del 1

Förra veckan hade jag en charmerande glad och söt Liam på besök. Det blev väldigt många bilder så här kommer första smakprovet!

Meja 1/2-10


Dottern har fått agera modell igen åt sin fotoskadade mamma! Denna gång för att prova min nya bakgrund för babyporträtt, en mjuk och gosig pläd.

Idag:
Nu:
RSS 2.0